GWARANTOWANE TERMINY
Jesteś tutaj: strona głównaPolityka Prywatności

Polityka prywatności

 

COGNITY Praktyczne, skuteczne szkolenia i konsultacje


1. Firma COGNITY Praktyczne, skuteczne szkolenia i konsultacje – operator strony www.cognity.pl, oraz www.sala-szkoleniowa.krakow.pl  przywiązuje szczególną wagę do ochrony prywatności i bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych.

2. Dane osobowe zawarte w formularzach rejestracyjnych oraz dane osobowe zgromadzone automatycznie są przetwarzane z zachowaniem wymogów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002r. Nr 144, poz. 1204).  Użytkownikom przysługuje prawo wglądu do dotyczących ich danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić ani usunąć.

3. Dane osobowe zawarte w formularzach rejestracyjnych przetwarzane będą przez Cognity wyłącznie w celach realizacji usług świadczonych na Stronie Cognity i w celach wskazanych w formularzach rejestracyjnych dotyczących konkretnych usług Cognity. Nadto mogą być one przetwarzane, za zgodą użytkowników Strony Cognity w prawnie usprawiedliwionych celach Cognity, w tym marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług Cognity oraz firm z nią współpracujących. Administratorem danych osobowych jest Cognity.

4. Cognity nie przekazuje i nie dokonuje obrotu (nie sprzedaje, nie użycza) danych osobowych użytkowników Strony Cognity innym osobom lub instytucjom, bez zgody użytkownika. Przetwarzane przez Cognity dane osobowe użytkowników Strony Cognity mogą zostać udostępnione uprawnionym organom państwa na ich żądanie, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.

5. Cognity gromadzi informacje pozyskiwane automatycznie, dotyczące adresów IP użytkowników odwiedzających Stronę Cognity i korzystających z usług świadczonych w ramach Strony Cognity. Zebrane w ten sposób informacje służą administrowaniu Strony Cognity, okresowym analizom statystyki odwiedzin, ustaleniu, które strony odwiedzane są najczęściej, określeniu poziomu funkcjonalności Strony Cognity. Informacje dotyczące IP użytkowników mogą zostać przekazane uprawnionym organom państwa, na ich żądanie na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.


6. Cognity stosuje mechanizm tzw. cookies tj. plików tekstowych przechowywanych na dysku komputera użytkownika Strony Cognity. Mechanizm cookies nie ma na celu do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o indywidualnych użytkownikach Strony Cognity- stosowany jest w celu zachowania parametrów nawigacyjnych użytkownika i statusu jego zalogowania, agregowania danych statystycznych o ruchu użytkowników Strony Cognity, optymalizowaniu emisji reklam na Stronie Cognity i usprawniania funkcjonowania Strony Cognity zgodnie z obowiązującymi w sieci www standardami. Pliki cookies mogą ponadto stosować współpracujący ze Stroną Cognity reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Użytkownik może usunąć pliki cookies lub zmienić ich ustawienia w przeglądarce internetowej. Usunięcie lub zmiana ustawień plików cookies w przeglądarce może się wiązać z utrudnieniami w korzystaniu ze Strony Cognity.

7. Cognity reklamuje się w internecie, korzystając z remarketingu za pomocą Google Analytics. Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, mogą wyświetlać reklamy Cognity w internecie.  Strona Cognity korzysta z własnych plików cookie oraz plików cookie firm zewnętrznych do informowania o reklamach oraz do ich optymalizacji i wyświetlania na podstawie historii odwiedzin użytkowników w witrynie oraz do informowania jak wyświetlenia reklam i inne sposoby korzystania z usług reklamowych i interakcje z tymi wyświetleniami są powiązane z odwiedzinami w witrynie.

8. Cognity korzysta z usługi Google Analytics - pliku cookie DoubleClick (obsługującego reklamy displayowe), który umożliwia zbieranie danych na temat ruchu w swojej witrynie.   Na podstawie reklam displayowych na stronę zaimplementowane są takie funkcje jak - remarketing, raporty wyświetleń w sieci reklamowej Google, integracja narzędzia DoubleClick Campaign Manager oraz raporty zainteresowań i danych demograficznych Google Analytics. 

9. Cognity korzysta z danych pochodzących z reklam Google opartych na zainteresowaniach oraz danych odbiorców zewnętrznych, jak wiek płeć i zainteresowania, w celu zoptymalizowania sposobów komunikacji i tworzenia najbardziej odpowiednich komunikatów informacyjnych i reklamowych. 

10. Użytkownicy mogą zrezygnować z dostosowania reklam w sieci reklamowej Google oraz z korzystania z reklam displeyowych za pomocą ustawień reklam.

11. Strona Cognity zwiera odnośniki/linki do innych stron WWW. Cognity nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach.

12. Pytania i wątpliwości w zakresie polityki prywatności użytkownicy Strony Cognity mogą zgłaszać poprzez adres e-mail: biuro@cognity.pl

13. W przypadku zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na Stronie Cognity.

Wybrani Klienci:

Ten serwis używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.
Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz tutaj
Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie wyœwietlała się ponownie
Cognity.pl