GWARANTOWANE TERMINY
Jesteś tutaj: strona głównaPolityka Prywatności

Polityka prywatności

 

COGNITY sp. z o.o.


1. Firma COGNITY sp. z o.o. – operator strony www.cognity.pl, oraz www.sala-szkoleniowa.krakow.pl  przywiązuje szczególną wagę do ochrony prywatności i bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych.

2. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w ramach korzystania z ww. strony internetowej.

3. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest: Cognity Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Szafrana 5c/37, REGON: 362565078, KRS: 0000577515.

4. Dane osobowe zawarte w formularzach rejestracyjnych oraz dane osobowe zgromadzone automatycznie są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002r. Nr 144, poz. 1204).  Użytkownikom przysługuje prawo wglądu do dotyczących ich danych osobowych oraz prawo do ich poprawiania. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić ani usunąć. 

5. Dane osobowe zawarte w formularzach rejestracyjnych przetwarzane będą przez Cognity  sp. z o.o. wyłącznie w celach realizacji usług świadczonych na Stronie Cognity sp. z o.o. i w celach wskazanych w formularzach rejestracyjnych dotyczących konkretnych usług Cognity sp. z o.o., w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa. Nadto mogą być one przetwarzane, za zgodą użytkowników Strony Cognity sp. z o.o. w prawnie usprawiedliwionych celach Cognity sp. z o.o., w tym marketingu bezpośredniego własnych produktów i usług Cognity sp. z o.o. oraz firm z nią współpracujących.

6. Cognity sp. z o.o. nie przekazuje i nie dokonuje obrotu (nie sprzedaje, nie użycza) danych osobowych użytkowników Strony Cognity sp. z o.o. innym osobom lub instytucjom, bez zgody użytkownika. Przetwarzane przez Cognity sp. z o.o. dane osobowe użytkowników Strony Cognity sp. z o.o. mogą zostać udostępnione uprawnionym organom państwa na ich żądanie, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.

7. Cognity sp. z o.o. gromadzi informacje pozyskiwane automatycznie, dotyczące adresów IP użytkowników odwiedzających Stronę Cognity i korzystających z usług świadczonych w ramach Strony Cognity sp. z o.o. Zebrane w ten sposób informacje służą administrowaniu Strony Cognity, okresowym analizom statystyki odwiedzin, ustaleniu, które strony odwiedzane są najczęściej, określeniu poziomu funkcjonalności Strony Cognity sp. z o.o. Informacje dotyczące IP użytkowników mogą zostać przekazane uprawnionym organom państwa, na ich żądanie na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań lub osobom trzecim na podstawie orzeczeń organów państwa.

8. Cognity sp. z o.o. stosuje mechanizm tzw. cookies tj. plików tekstowych przechowywanych na dysku komputera użytkownika Strony Cognity sp. z o.o. (Mechanizm cookies nie ma na celu do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o indywidualnych użytkownikach Strony Cognity sp. z o.o. - stosowany jest w celu zachowania parametrów nawigacyjnych użytkownika i statusu jego zalogowania, agregowania danych statystycznych o ruchu użytkowników Strony Cognity sp. z o.o., optymalizowaniu emisji reklam na Stronie Cognity i usprawniania funkcjonowania Strony Cognity sp. z o.o. zgodnie z obowiązującymi w sieci www standardami. Pliki cookies mogą ponadto stosować współpracujący ze Stroną Cognity sp. z o.o. reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Użytkownik może usunąć pliki cookies lub zmienić ich ustawienia w przeglądarce internetowej. Usunięcie lub zmiana ustawień plików cookies w przeglądarce może się wiązać z utrudnieniami w korzystaniu ze Strony Cognity sp. z o.o.).

9. Cognity sp. z o.o. reklamuje się w internecie, korzystając z remarketingu za pomocą Google Analytics. Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, mogą wyświetlać reklamy Cognity w internecie. Strona Cognity sp. z o.o. korzysta z własnych plików cookie oraz plików cookie firm zewnętrznych do informowania o reklamach oraz do ich optymalizacji i wyświetlania na podstawie historii odwiedzin użytkowników w witrynie oraz do informowania jak wyświetlenia reklam i inne sposoby korzystania z usług reklamowych i interakcje z tymi wyświetleniami są powiązane z odwiedzinami w witrynie.

10. Cognity sp. z o.o. korzysta z usługi Google Analytics - pliku cookie DoubleClick (obsługującego reklamy displayowe), który umożliwia zbieranie danych na temat ruchu w swojej witrynie. Na podstawie reklam displayowych na stronę zaimplementowane są takie funkcje jak - remarketing, raporty wyświetleń w sieci reklamowej Google, integracja narzędzia DoubleClick Campaign Manager oraz raporty zainteresowań i danych demograficznych Google Analytics.

11. Cognity sp. z o.o. korzysta z danych pochodzących z reklam Google opartych na zainteresowaniach oraz danych odbiorców zewnętrznych, jak wiek płeć i zainteresowania, w celu zoptymalizowania sposobów komunikacji i tworzenia najbardziej odpowiednich komunikatów informacyjnych i reklamowych.

12. Użytkownicy mogą zrezygnować z dostosowania reklam w sieci reklamowej Google oraz z korzystania z reklam displeyowych za pomocą ustawień reklam.

13. Strona Cognity sp. z o.o. zwiera odnośniki/linki do innych stron WWW. Cognity sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach.

14. Pytania i wątpliwości w zakresie polityki prywatności użytkownicy Strony Cognity sp. z o.o. mogą zgłaszać poprzez adres e-mail: biuro@cognity.pl

15. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. W przypadku zmian, odpowiednie modyfikacje powyższych zasad zostaną udostępnione na Stronie Cognity sp. z o.o.

Wybrani Klienci:

Ten serwis używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich używanie.
Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz tutaj
Kliknij ZGADZAM SIĘ, aby ta informacja nie wyświetlała się ponownie
Cognity.pl